Сообраќаен режим за 2-ри септември – недела при одржувањето на „Трката на мирот“

Валандово / 15:29

На 02.09.2018 година, со почеток во 09.00 ч., по патниот правец Удово-Валандово, Општина Валандово организира “Трка на мирот“.

Трката се организира по повод денот на завршувањето на Втората светска војна и истата има за цел преку потсетување на ужасите од тој период да се прати порака за мир, соживот и благосостојба во светот, како и да се поттикнат граѓаните на спорт и здрави животни навики.

Поради безбедност на учесниците во трката, сообраќајот по патниот правец Удово-Валандово, во периодот од 08:30 ч. до 11:00 ч. ќе биде пренасочуван по Регионалниот пат Р–1401 во правец Валандово-Марвинци и по Магистралниот пат А-1 во правец Марвинци-Удово. Во спротивна насока сообраќајот ќе биде пренасочен по Магистралниот пат А-1, во правец Удово-Марвинци и по Регионалниот пат Р-1401, во правец Марвинци-Валандово.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password