Доделена општинската награда „6-ти Ноември” за 2021 година

Фудбалскиот клуб КМФ „Проект” од Јосифово, кој годинава беше државен шампион во мал фудбал и забележа успешен настап на европската фудбалска сцена ја понесе највисоката општинска награда – „6-ти Ноември”, за 2021 година.

Општински признанија за 2021 година ќе бидат доделени на:

? Д-р Борислав Калковалиев
? репрезентативките Драгана Гегова и Катерина Петкова
? Здружение на лозари „МАК ВРАНЕЦ“ – Пирава Валандово
? Сојуз на борци – Валандово
? ТППЕ – Валандово
? ЈП Национални шуми – подружница Саланџак – Валандово
? ДЗС – Валандово
?️ ФК Младост – Удово

Општинските признанија и награди, имаат за цел да ја покажат вредноста во заедницата, да поттикнуваат на нова и да го постават патоказот за наредните генерации.

Коментари


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.