Интервју

Исар – Жапката Валандово: Во светлината на најновите истражувања

На доминантниот карпест планински врв Жапката, што се издига северно над градот Валандово, во периодот од 2012-2017 е истражувано и документирано досега непознато утврдување. За најновите сознанија археологот Игор Ширтовски…

Прочитај повеќе

Валандовчанецот Васил Тасев од кибрит изработи макета на валандовската црква

Валандовчанецот Васил Тасев има интересно хоби: изработка на макети на цркви, куќи и други објекти.  За неговото хоби и досегашните изработки подготвивме едно кратко интервју. Валандово.мк: Господине Тасев, имате многу…

Прочитај повеќе

Симона Гетова: Борбата на СОС Валандово е далеку од завршена

Интервју кое го направивме со Симона Гетова, една од најистакнатите активистки на иницијативата „Спас за Валандово”. Владата го поништи договорот со компанијата „Сардич МЦ“, која се јави како инвеститор во…

Прочитај повеќе

Интервју со модниот дизајнер со валандовско потекло, Мите Занов

Која е девојката за која креирате? – Музата за моите креации и модни колекции е девојка со цврст чекор, изграден стил и изразено чувство за естетика. Девојка која е смела…

Прочитај повеќе

ИНТЕРВЈУ: Александра Јанева пред настапот во недела, на градскиот плоштад во Валандово

Здраво Александра. Ние во редакција ве следиме уште од самите почетоци. Од фамозната интерпретација на „Nobody’s Perfect“ на Jessie J, со која буквално ја фрливте публиката во неверување. Тоа, благо…

Прочитај повеќе

Страна 1 of 1

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password