Лажни броеви на девојки од Валандово биле објавувани во „Јавна соба“

Деновиве Македонија ја тресе скандалот со „Јавна соба“ која била креирана на апликацијата за комуникација „Телеграм“,…

По 12 години вратени му се надлежностите на Судот во Гевгелија за кои мораше да се патува во Велес

На Основниот суд Гевгелија му се вратени надлежностите, односно овој Суд од 1-ви јануари 2020-та година…

Централното градско подрачје во Валандово добива нов лик

Општина Валандово, од денес започнува постапка за уредување на улица „Моша Пијаде” и централното градско подрачје.…

Конкурс за доделување награда „6ти Ноември“ од oпштина Валандово

По повод празникот на општината „6-ти Ноември“, општина Валандово објавува конкурс за доделување на награда и…

Населбата „Мечкин Даб“ ќе добие свој парк

Денес, градоначалникот на Општина Валандово, Перо Костадинов на својот фејсбук профил најави нов проект, изградба на…

РК „Младост“-Богданци ќе отвори ракометна школа во Валандово

По Дојран, РК „Младост“ – Богданци ќе отвори ракометна школа за деца и во Валандово, на…

ДЗС со кампања за заштита од пожари, со важност за целата територија на Македонија

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување – Аднан Џафероски, денеска одржа прес-конференција на која ја…

Потпишан договорот за Сообраќајно поврзување на Индустриската зона Раброво со Регионалниот пат Р-1105

Градоначалникот Перо Костадинов на свечената седница која се одржа во Владата, заедно со директорот на Бирото…

Валандовската библиотека воведува нова услуга – Друштвени игри

Библиотеката „Гоце Делчев“ од Валандово отвора нова услуга – Друштвени игри (Board Games). Инспирирани од современите…

Второ авионско прскање против комарци

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со осумте општини од регионот организира второ…