Централното градско подрачје во Валандово добива нов лик

Валандово / 11:37

Општина Валандово, од денес започнува постапка за уредување на улица „Моша Пијаде” и централното градско подрачје.

Уредувањето во себе ќе опфаќа реконструкција и реставрација на фасадите на објектите, целосно партерно преуредување и проширување на плоштадот, решавање на проблемот со паркирањето, ново осветлување, хортикултурно уредување и нови зелени површини.

Истовремено, во наредните денови започнуваат градежните активности за уредување на просторот околу зградата спроти бензинската пумпа, и со реконструкција на постоечките тротоарски површини и индивидуални влезови покрај булеварот „Првомајска”.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password