Три години од работењето на градоначалникот Костадинов – Се пофали со рекордни капитални инвестиции

Поминаа три години од работењето на актуелната локална власт на чело со градоначалникот Перо Костадинов. Тој…

Владата одлучи угостителските објекти да работат до 23 часот

Владата на Република Северна Македонија на денешната 13-та седница ги разгледа и прифати препораките на Комисијата…

Состојбата со пандемијата во Валандово е лоша, но прогнозите се оптимистични вели доктор Стојчевски

Општина Валандово ги живее најлошите мигови од почетокот на пандемијата со новиот коронавирус. Во моментов на…

Алармантната состојбата со пандемијата во Валандово беше тема на денешната седница на Општинскиот кризен штаб

Алармантната состојба со пандемијата со Ковид-19 во општина Валандово по само неколку дена повторно ги собра…

Славица Гошева од Валандово меѓу добитниците на 20.000 денари во наградната игра „Мој ДДВ“

Денес беше одржано извлекувањето од наградната игра „Мој ДДВ“ во кое учествуваа сите скенирани фискални сметки…

Градоначалникот Костадинов им се придружи во онлајн наставата на гимназијалците од 4-та година

Градоначалникот Перо Костадинов им се придружи на часот по Бизнис и претприемништво на учениците од четврта…

Започна школската година и за учениците од општина Валандово

По едномесечно одложување поради пандемијата започна школската година. Дел од учениците од општина Валандово ќе седнат…

Номинирајте ги вашите кандидати за највисокото општинско признание – наградата „6-ти Ноември”

Општина Валандово, распишува Конкурс за доделување на наградата „6-ти Ноември” и годишно признание на Советот на…

Еден нов случај и еден оздравен е денешниот биланс од пандемијата во Валандово

Еден новорегистриран позитивен случај на коронавирус и еден излекуван пациент е денешниот биланс од пандемијата во…

Уличното осветлување оди под јавно-приватно партнерство. Општината бара ЕСКО компанија.

Општина Валандово, како една од петте пилот општини во кои се спроведува проектот за енергетски ефикасно…