РК „Младост“-Богданци ќе отвори ракометна школа во Валандово

По Дојран, РК „Младост“ – Богданци ќе отвори ракометна школа за деца и во Валандово, на барање на валандовчани. Како што велат од Клубот,  веќе е остварена средба со родители од Валандово на која беше разговарано за откривањето нови ракометни таленти.

Веќе е воспоставен и контакт со тренерите кои ќе ги одржуваат тренинзите во Валандово. Од „Младост“ велат дека со нив ќе работи и претседателот на Клубот – Мите Стоилов. Нив им останува уште средба со локалната самоуправа, со цел да се официјализира идејата.

Планот е од месец август да се започне со тренинзите, а од „Младост“ додаваат дека целта на отворањето на уште една школа е преку ракометот да се обедини Југоистокот и да се создаде база од домашни играчи, кои ќе го вратат „Младост“ на старите патеки, преку напорна работа.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password