Претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ од Валандово, разочаран од состојбата на градскиот стадион, ја обвини локалната власт за негрижа

Трибини обраснати со трева повисока од еден метар и сува трева и смет на теренот, ваква е состојбата денес на градскиот стадион во Валандово.

„И така додека се радуваме на светските клубови кои прават големи успеси, во нашите валандовски срца боли само желбата да заигра нашата „Победа“. Денес сум крајно разочаран од сликата што ја видов која во мене ја потисна таа желба. Теренот на нашата ФК „Победа“ е запуштен и оставен да пропаѓа, ама во нивната програма имаат предвидено реконструкција на друго фудбалско игралиште. Додека да го реконструирате тоа ќе пропадне нашата „Победа“ која има голема традиција, а вие не направивте ништо за тоа да продолжи. Затоа извадете ја Победа од „вашите срца” (како што велевте на вашите митинзи) и пуштете ја да заживее.“, напиша Дејан Бошков, претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ и поранешен претседател на клубот ФК „Победа“.

 


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password