АГАРТА ИНЖИНЕРИНГ ВРАБОТУВА

Агарта Инжинеринг – Струмица, компанија која се занимава со производство и монтажа на градежна столарија.Потребни квалификации:…

Пазарот во Валандово нема да работи и утре

Поради пандемијата со коронавирус, пазарот во Валандово нема да работи и утре, среда, 1-ви април, јавија…

Продолжуваат градежните активности во Удово

Во тек се градежните активности за изградба на парк и плоштад во населеното место Удово. Проектот…

Конкурс за доделување награда „6ти Ноември“ од oпштина Валандово

По повод празникот на општината „6-ти Ноември“, општина Валандово објавува конкурс за доделување на награда и…

Дефиле на „Црвен Крст Валандово“

Денес, 25.09.2019 година Црвениот крст на Валандово одржа дефиле со цел промоција на хумани вредности. Во…

ООУ ,,Страшо Пинџур“ организира возење на велосипеди по повод ,,Ден без автомобили“

По повод акцијата ,,Ден без автомобили“ на ден 23.9.2019 (понеделник) со почеток 10 ч. 30 мин…

Уредување на просторот околу зградата над бензинската пумпа

Наскоро Општина Валандово започнува со уредување на просторот околу зграда (над бензинска) во Валандово.

Учениците од 5-А во посета на дневниот центар во Валандово

Учениците од 5-А одделение од ООУ “Јосип Броз-Тито” Валандово, заедно со својата учителка Станка Петрушева, го…

Градоначалникот Костадинов најави реализација на нови проекти

Градоначалникот Перо Костадинов на својот фејсбук профил ги најави најновите проекти на кои општина Валандово ќе…

Ракометната академија на „Младост“ започна со тренинзите по ракомет во Валандово

Ракометната академија на „Младост“ – Богданци ги почна ракометните тренинзи во Валандово, за деца, во машка…