Потпишан договорот за Сообраќајно поврзување на Индустриската зона Раброво со Регионалниот пат Р-1105

Валандово / 06:23

Градоначалникот Перо Костадинов на свечената седница која се одржа во Владата, заедно со директорот на Бирото за регионален развој – Рамиз Реџепи, го потпиша договорот за реализација на проектот „Сообраќајно поврзување на Индустриската зона Раброво со Регионалниот пат Р-1105“, во вредност од 461.677 денари.

Проектот треба да се реализира со заеднички средства од општина Валандово, Бирото за регионален развој и Министерството за локална самоуправа.

Овој проект е дел од Програмата за рамномерен регионален развој, на Министерството за локална самоуправа за 2019-та година, наменет за проекти за развој на селата и подрачјата со специфични развојни потреби.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password