Владата издвои 4 милиони денари за изградба на улица во Чалакли

Владата на денешната 24. седница, на предлог на Министерството за транспорт и врски, донесе Одлука за распределба на средства обезбедени во потпрограма за Сообраќај и комуникации, ставка – Капитални дотации до единиците на локалната самоуправа во износ од 74.500.000,00 денари.

Меѓу проектите кои добија финансии е и проектот на Општина Валандово за изградба на улица во село Чалакли во вредност од 4 милиони денари.

Фото: WikiMedia

Коментари


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.