Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во работна посета на општина Валандово

Валандово / 14:15

Одржана работна средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, со министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска.

Целта на средбата беше запознавање на министерката Царовска со состојбите во општината од сферата на социјалата и работничките права, како и пронаоѓање начин за подобрување на истите. Од страна на градоначалникот беа нотирани сите воочени предизвици и констатирани проблеми, како и сите планови и превземени чекори со цел решавање на проблемите и подобрување на состојбите. 

Исто така, градоначалникот се заблагодари на Министерството за труд и социјална политика, за обезбедувањето средства за изградба на детска градинка во с.Брајковци, населено место со прогресивен наталитет и насушна потреба за истата, како и за останатите заложби и конкретни чекори на Министерството, за овозможување на поефикасно функционирање на подрачната јавна установа и општинскиот центар за социјална работа.

По средбата, градоначалникот и министерката ги посетија детската градинка “Калинка”, која во наредниот период целосно ќе се реконструира со средства од “ИПА- фондовите”, “Дневниот центар”, кој е исклучителен квалитатив во насока на подобрување на општествената инклузивност на децата со попреченост, како и “Центарот за социјална работа-Валандово”.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password