Трибина на тема „Правата на работниците“

Валандово / 12:07

Во петок, во Домот на културата „25-ти Мај“, со почеток во 19.00 часот, ќе биде организирана трибина на тема „Правата на работниците“, во организација на Комисијата за еднакви можности при Општина Валандово.

На трибината, посетителите ќе бидат запознаени со правата и обврските на работникот при вработување, како и можноста за членување во синдикат.

Како предавачи ќе се појават Пеце Груевски и Живко Даневски, претседатели на синдикати и Васил Тошев и Павлина Шунтова, советници на инспектори за труд.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password