Најмалку 500 метри оддалеченост на обложувалниците и казината од училиштата предводува новиот Закон за игри на среќа

Валандово / 16:19

Со новиот предлог-закон за игри на среќа, кој е влезен во собраниска процедура, се предвидува дистанцирање на објектите каде се одржуваат игри на среќа, какви што се обложувалниците и казината од училиштата.

Според новите измени на Законот, покрај училиштата, обложувалници и казина нема да може да бидат отворани и во близина на факултети, универзитети, институти, детски градинки, домови за згрижување на деца без родители и слично.

За потврда на оддалеченоста ќе бидат задолжени Општините на чија територија се наоѓа просторијата.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password