Јавна анкета и јавна презентација на втор нацрт урбанистички план за село Јосифово

Валандово / 08:36

Општина Валандово објави соопштение за организирање на јавна анкета и јавна презентација на втор нацрт урбанистички план за село Јосифово. Граници на планскиот опфат се границите дефинирани со урбанистичката документација за населено место Јосифово, донесена во 1998-та година со проширување на планскиот опфат паралелно со улица Јане Сандански од северната страна, за уште еден ред градежни парцели на КП 770 КО Јосифово. Опфатот е со површина од 95,23 ха.

Јавна анкета и јавна презентација на втор нацрт урбанистички план за село Јосифово, ќе се спроведе со излагање на увид на огласната табла во просториите на општина Валандово, во Месна заедница Јосифово, како и во Одделението за урбанизам, комунални дејности и заштита на животната средина при општина Валандово, секој работен ден од 10.10.2018-та до 24.10.2018-та од 7.00 – 15.00 часот.

Јавната презентација ќе се одржи во среда на 10.10.2018-та година во 12.00 часот, во просториите на О.О.У „Страшо Пинџур“ во Јосифово. Сите заинтересирани се покануваат да ги достават своите забелешки по горенаведената планска документација.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password