Во Валандово се одржаа првите меѓуопштински турнири во одбојка за основни училишта

Валандово / 08:36

Во Валандово се одржаа првите турнири во одбојка во машка и женска конкуренција за основни училишта, од меѓуопштинската натпреварувачка целина. На нив учествуваа учениците од основните училишта од Валандово, Дојран и Богданци.

Постигнати беа следниве резултати:

Машки

ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ „Кочо Рацин“ – Дојран 0:2
ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ „Петар Мусев“ – Богданци 2:1

Женски

ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ “Кочо Рацин„-Дојран 0:2
ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ “Петар Мусев„-Богданци 2:0
ООУ „Кочо Рацин„ – Дојран – ООУ „Петар Мусев“ – Богданци 2:0

 

Вторите турнири ќе се одржат во Дојран на 15.11.2018-та година.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password