Покрај возрасни комарци годинава ќе се спроведе и авионско прскање против ларви

Валандово / 17:55

На седницата на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, покрај одлуката за учество на Повикот за пристап до Грантовата шема за проектот за „Орджлив и инклузивен рамномерен регионален развој” беше донесена и одлука за зголемување на бројот на аеро-прскања против комарци.

Годинава покрај стандардното третирање против возрасни комарци ќе се спроведе и запрашување против ларви.

Ваквиот метод докажано враќа многу подобри резултати во борбата против овие инсекти, кои се и пренесувачи на голем број заразни болести.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password