Општина Валандово го одбележува Денот на ослободувањето

Општина Валандово денеска го одбележува 6-ти ноември – Денот на ослободувањето. По тој повод се одржаа неколку настани.

Утрово се одржа спортски ден во СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово. Во 11 часот – претставници од општина Валандово положија свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци на НОБ во паркот „Пеонија“. Дел од програмата е и изложба на слики од 23-тата меѓународна ликовна колонија во Домот на културата „25-ти мај“.

Во 17 часот ќе се одржи свеченото доделување на 6-то ноемвриската награда, во Домот на културата „25-ти мај“ по што ќе следува и коктел.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password