Во О.О.У „Страшо Пинџур“ – Јосифово опремена просторија за активности од проектот за меѓуетничка интеграција

По добивањето на првиот дел од грантот од Фондацијата отворено општество Македонија, која поддржува активности за меѓуетничка интеграција на учениците, во О.О.У „Страшо Пинџур“ – Јосифово се реализираа дел од планираните активности.

Беше реконструирана една просторија во училиштето која ќе им биде ставена на располагање на членовите на Заедницата на ученици од ова училиште која е и носител на активностите.

Во наредниот период следува и реализацијата на вториот дел од активностите и доопремување на просторијата.

Од училиштето им се заблагодаруваат на сите ученици, родители и наставници кои активно се вклучија во реализацијата на активностите.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password