Општина Валандово минатата година на јавни набавки потрошила 103.6% повеќе во однос на 2017-та

Валандово / 08:59

Според податоците објавени на системот на Бирото за јавни набавки, во 2018-та година Општина Валандово склучила 35 договори за јавни набавки.

Договори се потпишани со 28 компании од територијата на цела држава, а нивната вредност изнесува 35.013.645 денари.

Најголем дел од општинските пари наменети за јавни набавки добила компанијата „Жикол ДООЕЛ експорт импорт“ од Струмица и тоа во висина од 9.132.657 денари во две јавни набавки, што претставува 26.1% од вкупната сума.

Компании кои повеќе од еднаш се јавуваат како носители на јавни набавки се „ГАБРО Томе Тренчев ДООЕЛ увоз-извоз“ Струмица со четири, и „АБА ПЕЛИВАНОВ ДООЕЛ“ с.Фурка, Дојран, „ПЕШО Инженеринг“ од Струмица и „Жикол ДООЕЛ експорт импорт“ исто од Струмица со по два добиени тендера.

За разлика од 2017-та година, кога Општината за јавни набавки потроши 17.2 милиони денари, минатата година сумата е зголемена за 103.6%.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password