СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово оствари посета на Романија преку „Еразмус +“ програмата

Ученици и наставници од СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово во периодот од 02-11 март беа во посета на Романија.

Целта на посетата беше соработка помеѓу партнер училиштата од Македонија, Бугарија, Романија, Полска и Литванија преку Проект од „Еразмус +“ програмата.

СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово е носител на проектот „Исти сме иако на различен начин учиме“ кој ќе се реализира оваа и следната учебна година (2018-2020).

Учениците и наставниците преку најразлични работилници ќе ја разработат темата Аутизам, заеднички ќе учат, соработуваат и разменат искуства.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password