Сања Ѓорѓиева од „Страшо Пинџур“ – Јосифово прво место на поетска манифестација во Свети Николе

Валандово / 06:36

Ученичката Сања Ѓоргиева од осмо одделение, при ООУ „Страшо Пинџур“ – Јосифово, го освои првото место во категорија млади поети од 6-то до 9-то одделение, на поетската манифестација „Пролет, љубов, смеа“, која традиционално секоја година се одржува во Дoмот на култура во Свети Николе.

Освен Сања, на манифестацијата учествуваше и Софија Петкова – ученичка во втора година во СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово, која за своето учество доби благодарница, а се натпреваруваше во категоријата младинци до 18 години.

Манифестацијата започна со изведување на едночинка од страна на учениците од основното училиште во Свети Николе, а програмата беше надополнета и со музички точки.

Учествуваа литературни клубови, основни и средни училишта и културни домови од земјава.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password