И „Распеани Валандовчани“ со можност да учествуваат во подвигот за гинисов рекорд

Валандово / 18:19

Викендов, во бугарскиот град Ќустендил, ќе се одржи Меѓународниот фестивал на шлагери и староградски песни „Пеј срце“ на кој ќе се направи обид за поставување гинисов рекорд во хорско пеење на две македонски народни песни, „Ако умрам ил загинам“ и „Ој ти пиле славеј пиле“

Доколку се уважи пријавата на ансамблот од Валандово и тие ќе земат учество во подвигот за гинисов рекорд на кој ќе учествуваат 60 хорови со околу 800 членови од Македонија, Бугарија и Србија.

Покрај тоа „распеаните валандовчани“ ќе се претстават и на натпреварувачкиот дел со песните „Малој моме цвеќе брало“, „Мома седи на чардак“ и „Тргнало ми лудо младо на солунски пазар“.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password