Заменик министерот за локална самоуправа Дејан Павлески денес беше во посета на општина Валандово

Валандово / 15:34

Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов оствари работен состанок со заменик министерот за локална самоуправа, Дејан Павлески.

На состанокот се разговараше за тековните активности во општината, започнатите капитални проекти, важноста на ЕУ фондовите, како и за неопходноста од поддршката на Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој на проекти во општина Валандово.

По работната средба, заменикот министер и градоначалникот го посетија повеќенаменското игралиште во Калково, кое беше изградено годинава, со средства од Бирото за регионален развој и општина Валандово.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password