Привршува санацијата на кровната конструкција на Културниот дом во Собри

Привршува санацијата на кровната конструкција на културниот дом во Собри.

Со ова, заштитен е објектот од дополнително руинирање и овозможени се услови за негово целосно реконструирање во наредниот период.

Како што најавија од Општината, во наредниот период ќе се изврши и втора фаза од реконструкцијата и Домот ќе биде целосно обновен, адаптиран на потребите и ставен во функција на граѓаните од ова населено место.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари