Дејан Бошков од ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ без кандидат за пратеник од Валандово

Објавени се имињата на кандидатите за пратеници од двете најголеми македонски партии.

Во четвртата изборна единица, ВМРО-ДПМНЕ, на позицијата 13 го кандидираше Дејан Бошков, актуелниот претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ – Валандово, додека СДСМ овие избори нема кандидат од Валандово.

Доколку Дејан Бошков влезе во собранието, тој би бил замена за досегашниот пратеник од Валандово од редовите на ВМРО-ДПМНЕ – Ѓоко Камчев.

Валандовските интереси во собранието од редовите на СДСМ досега ги бранеше пратеничката Мери Лазарова, обврска која сега ќе му прирпадне на пратеник од некоја од соседните општини.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари