Во вонредна состојба во која се ограничени и посетите на лекар Државен завод за статистика ќе шета по домовите да врши анкета за невработеност

Валандово / 08:15

Дел од граѓаните во општина Валандово добија писмени известувања дека во ек на пандемија и вонредна состојба во државата, во која и медицинските услуги се сведени на минимум за намалување на контактот помеѓу населението, ќе бидат посетувани по домовите од страна на лица од Државен завод за статистика за да вршат анкета за невработеноста во земјата.

Постои загриженост кај граѓаните кои сметаат дека ваквите непотребни активности, кои не се од исклучитечна важност за државата во моментов треба да се пролонгираат.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password