Одбележан 20. Мај – Меѓународниот ден на пожарникарството

Валандово / 13:40

Во чест на меѓународниот Ден на пожарникарството – 20. Мај, Градоначалникот Костадинов денес ја посети противпожарната единица во Валандово.

Костадинов, согласно Законот за пожарникарство и согласно Правилникот за формата и содржината на образецот на легитимацијата на професионалните пожарникари од Територијалните противпожарни единици на припадниците на ТППЕ Валандово им ги врачи службените легитимации.

Покрај врачените легитимации, Градоначалникот им се заблагодари на пожарникарите за нивната пожртвуваност и улога во заштитата на населението во општина Валандово.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password