Зачестени контроли на МВР и пазарниот инспекторат во борбата против Ковид-19 и несовесните граѓани од општина Валандово

Поради влошената епидемиолошка слика во општината, вечерва беше одржана итна седница на Општинскиот кризен штаб, каде беа донесени следните заклучоци:

Целосна институционална вклученост на сите чинители во борбата против Ковид 19;

Зачестени контроли на МВР и пазарниот инспекторат низ општината;

Апел до граѓаните за целосно почитување на пропишаните мерки и протоколи од надлежните институции;

Редовна дезинфекција на детските градинки, училиштата и останатите институции во општината;

ТППЕ Валандово и ЈП Комунален сервис – Валандово да вршат редовна и секојдневна дезинфекција на улиците, тротоарите, парковите и останатите јавни површини во општината.

Коментари


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.