Опремена караулата „Беласица” за потребите на планинарите од валандовско

Денес членови на ЗПСК „Кожуф” – Гевгелија од Валандово во работна акција ја уредија планинарската соба во караулата „Беласица”.

Во редување свој допринос даде клубот ЗПСК „Кожуф” од Гевгелија со обезбедување на кревети и постелнина, додека членовите од Валандово акцијата ја помогнаа со донирање на инвентар.

Оваа просторија во караулата ќе служи за сместување на планинарите, најмногу за членовите на клубот од општина Валандово.

Коментари


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.