Набавено ново амбулантно возило за потребите на Здравствен дом – Валандово

За првпат од основањето на ЈЗУ Здравствен дом – Валандово направена е набавка за обезбедување на ново амбулантно возило од сопствени средства, изјавија од установата.

Возилото ќе биде ставено во функција веднаш, и ќе биде дадено на користење на службата за итна медицинска помош и домашно лекување. Со ова возило овозможуваме брз и адекватен превоз на сите пациенти од општина Валандово и пошироко.

Коментари


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.