Нов смртен случај од коронавирус во Валандово

Регистрирана е и осмата жртва на коронавирусот во општина Валандово. Според извештајот на ЦЈЗ на територијата…

Милион и пол денари финансиска поддршка за „Фолк Фест Валандово„ 2021-ва од Владата

За реализација на 35-тото издание на најреномираниот фестивал за новокомпонирана народна музика во Македонија, „Фолк Фест…

Претседателот на Владата Зоран Заев е задоволен од работата на градоначалникот Перо Костадинов

Градоначалникот Перо Костадинов е дел од групата на градоначалници за кои премиерот и претседател на владејачката…

Општина Валандово ќе испитува дали ИЦС Системи го прекршиле договорот за Јавно приватно партнерство

Неодамна Општина Валандово го потпиша договорот за Јавно приватно партнерство со чешката компанија „ИЦС Системи”, со…

Валандово се придружи на групата општини со едноцифрен број активни случаи на Ковид-19

По денешниот Ковид=19 баланс на двајца оздравени пациенти во општина Валандово, бројот на активни случаи се…