Поставени мерните станици за мерење на водостој и количество на врнежи

Валандово / 13:03

Завршена е целосната реализација на проектот “Construction of systems for prevention and early warning of flood“, финансиран од ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Р. Македонија и Р. Бугарија.

Во проектот како партнери се вклучени две општини во прекуграничниот регион, општина Валандово од Р. Македонија и општина Кресна од Р. Бугарија.

Целта на проектот беше поставување на мерни станици во двете општини, со кои активно ќе се следат природните прилики и навремено ќе се алармира на природните непогоди. Мерните станици ќе ги бележат промените на параметрите на водостојот и количеството врнежи.

Извор: Фан страна на општина Валандово.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password