Учениците од СОУ „Гоце Делчев“ беа запознаени со можностите за самовработување

Претставник од Агенцијата за вработување на Република Македонија – Центар за вработување Валандово на учениците од четврта година од СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово, им одржа предавање за можностите за самовработување преку отворање на сопствен бизнис и добивање на неповратни грантови од нашата држава.

Учениците беа запознаени со актуелните мерки кои ги нуди Агенцијата за вработување, со цел, да бидат информирани за можностите кои можат да ги искористат по завршувањето на средното образование.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password