Организиран прием кај градоначалникот за Борис Китановиќ, Елена Гребенакова и професорката Ташка Гетова учесници на Genius Olympiad во Њујорк

Градоначалникот на Општина Валандово, Перо Костадинов организираше прием за учениците Борис Китановиќ, Елена Гребенакова и професорката Ташка Гетова, од СОУ “Гоце Делчев” – Валандово, кои годинава учествуваа на меѓународното натпреварување Genius Olympiad во Њујорк, САД и остварија одличен резултат во категоријата „Наука“ промовирајки го сопствениот иновативен производ за рециклажа на алуминиум.

Genius Olympiad, е натпреварување кое промовира глобално размислување за прашањата за животната средина и постигнување на одржливост преку основните науки, уметност, креативно пишување инженерство, дизајн и развој на бизнисот.

Целта на ова меѓународно натпреварување е да им овозможи на младите од целиот свет да се здружат, да го извлечат максимумот од своите способности, да споделат идеи и да произведат решенија кои ќе допринесат кон заштита и подобрување на животната средина.

Извор: О. Валандово


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password