Се одржа натпреварот во сукање баница во Раброво

Годинава, на чествувањето на празникот „Св. Илија“ во Раброво се одржа натпревар во сукање на баница.

Во натпреварот учествуваа пензионери од цел регион кои ги покажаа своите вештини во сукање посна баница и печење под вршник.

Програмата започна во 12 часот, а покрај натпреварот и дегустацијата на приготвените баници истата беше збогатена и со музика во живо.

Натпреварувачите од Гевгелија беа најуспешни, освојувајќи го првото место и сиболична парична награда од 1500 денари, веднаш по нив, на второто место, со награда од 1000 денари беа натпреварувачите од Богданци, а како трето пласирани беа пиравчани кои освоија 500 денари.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password