Околу 1200 земјоделци од валандовско ќе користат „Зелена нафта“ – започна доделувањето на картичките

Валандово / 11:02

Во подрачната единица при МЗШВ во Валандово во тек е доделување на картички за користење на мерката „Зелена Нафта“ на земјоделците од општина Валандово.

Со мерката „Зелена нафта“ од Владата целат дека значајно ќе се намалат производствените трошоци и се враќаат 200 милиони денари назад кај земјоделците.

Со ова мерка се опфаќаат над 55.000 земјоделци на државно ниво, од кои околу 1.200 се од општина Валандово.

Досега, во нашата општина се подигнати околу 500 картички во вкупен износ од околу 1.500.000 денари.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password