Запишувањето нови деца во градинка одложено до крајот на реконструкцијата на градинката во Валандово

Валандово / 14:06

Поради градежните работи кои се изведуваат во детската градинка „Калинка“ во Валандово и неможноста за одвивање на едукативниот процес, запишувањето на нови деца ќе биде одложено до завршувањето на градежните работи.

Децата кои се веќе запишани ќе бират распоредени во некоја од градинките во другите населени места во општината.

Во соопштението Општината бара разбирање од страна на родителите, во интерес на безбедноста на дечињата.

По завршувањето на реконструкција градинката ќе биде трансформирана во современ енергетски ефикасен објект.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password