Гори Грчки Врв во близина на Грчиште од валандовска страна

Во близина на селото Грчиште, место викано Грчки Врв, од страната на Валандово, има активен пожар, јавија од Дирекцијата за заштита и спасување.

На пожарите активно делуваат сите субјекти кои се надлежни за справувањето со пожари.

Дирекцијата за заштита и спасување и понатаму ја следи состојбата на сите опожарени места на територијата на Република Северна Македонија и е подготвена да дејствува доколку има потреба.

Апелираме до сите граѓани, да се воздржат од било какво палење на стрништа и ниви за да се избегнат понатамошни катастрофи од ваков тип.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password