Проекција на филмот „Blue Heart“ за почеток на неделата на Глобалните климатски протести

Валандово / 11:36

На 20-ти септември, во дворот на СОУ “Гоце Делчев” Валандово, во 18.30 часот, ќе се изврши проекција на филм и дискусија за климатските промени и ефектите и последиците на целиот систем во кој живееме денес.

Филмот кој ќе биде прикажан го носи насловот “Blue Heart-The fight for Europe’s last wild rivers”, а ја расказжува приказната за последниот див речен систем во Европа и луѓето што се борат да го заштитат.

На настанот ќе бидат присутни и членови од „Fridays For Future“ од Валандово, кои ќе споделат повеќе информации за нивното движење и за неделата на Глобалните климатски протести.

Сите кои сакаат да бидат дел од глобалното движење за климатска правда, да разменат мислење и идеи и се љубители на добариот филм се добредојдени се вели во поканата од организаторот.

Повеќе детали за настанот можете да прочитате овде.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password