Со нова котелска постројка Здравствен дом Валандово преминува на греење со пелети

Валандово / 08:46

Комплетно е завршена инсталацијата на новата котелска постројка во Здравствен дом – Валандово, јавија од установата.

Со ова се врши промена на досегашното греење на нафта со греење на пелети.

Изградбата е финансирана со средства од програмата (IPA SHIELD II) за прекугранична соработка Република Грција- Република Северна Македонија.

Буџетот предвиден за ЈЗУ Здравствен Дом – Валандово е во вкупен износ 5.250.000 денари, средства кои покрај новата котелска постројка ќе се користат за набавка на нова медицинска опрема и возило.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password