Во училиштето во Удово одржана приредба по повод Светската недела на детето

Валандово / 11:56

Во ПУ “Страшо Пинџур” – Удово се одржа училишна приредба по повод одбележувањето на “Детската недела”.

На приредбата настапија талентираните ученици од ОУ “Страшо Пинџур” и подрачните училишта со повеќе драмски, музички и литературни сценски изведби. Првачињата од училиштето, положија свечена заклетва за прием во Детската организација.

Целта на приредбата, беше да се нагласи еднаквоста на децата, да се потенцираат нивните права, да се подигне свеста кај нив самите и кај возрасните за истите и да се охрабрат децата во борбата за своите права, рамноправност и вистинските вредности уште од најмала возраст.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password