Промоција на книгата со хаику песни „Симфонија од бои“ на Никола Д. Сарајлија – Македонски

Валандово / 10:31

На 7-ми декември 2019 г., сабота, со почеток од 12 часот, во Домот на културата „25-ти Мај“ во Валандово ќе се одржи промоција на книгата со хаику песни „Симфонија од бои“ на Никола Д. Сарајлија – Македонски.

Оваа му е петта книга на авторот, кој претходно ги објавил книгите со песни „Промени и спомени“ (1992), „Скала од вода“ (2007), „Меѓи на сонот“ (2009), како и книгата хаибуни „Продавач на илузии“ (2014).

Промотор на настанот е д-р Марина Мијаковска, а презентер нашата добропозната актерка Јулија Милкова.

„Во секој од циклусите не случајно има по осум хаикуа, а бројот осум во нумерологијата означува хармонија и бесконечност. Не случајно Сарајлија преку практикувањето на овој вид поезија , стегната и куса по форма, всушност трага по хармонијата и бесконечноста на мигот.“ е извадок од рецензијата на д-р Марина Мијаковска.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password