Обезбедени средствата за изградба на канализациониот систем во Раброво

Општина Валандово од страна на Владата, доби 33.906.228 денари, за реализација на капитален проект за изградба на фекална канализација и колектор за населено место Раброво, обезбедени со пренамената на финансиски средства од ТАВ.

Од првично предвидените 49 милиони евра за изградба на Карго аеродром во Штип, со владина одлука 35 милиони евра се прераспоредени за реализација на 99 инфраструктурни проекти во 75 општини, меѓу кои и канализациониот систем во Раброво.

Фото: Село Раброво, Фејсбук

Коментари


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.