Вести

Костадинов возврати на реакцијата: „Другари, вие рудник отворивте во Валандово без да ги прашате граѓаните”

Не стивнува преписката помеѓу градоначалникот Перо Костадинов и претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Валандово. По жестоката реакција на Бошков од ВМРО-ДПМНЕ, на најавите за менување на ликот на централното…

Прочитај повеќе

Жестока реакција на претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Валандово по најавите за реконструкција на плоштадот

По објавата дека Општина Валандово почнува со менување на ликот на градското централно подрачје, со остра реакција на својот Фејсбук профил излезе претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ – Валандово, Дејан…

Прочитај повеќе

Централното градско подрачје во Валандово добива нов лик

Општина Валандово, од денес започнува постапка за уредување на улица „Моша Пијаде” и централното градско подрачје. Уредувањето во себе ќе опфаќа реконструкција и реставрација на фасадите на објектите, целосно партерно…

Прочитај повеќе

Повторно со работа започна ХЕС во ЈЗУ Здравствен дом – Валандово

Од денес во ЈЗУ Здравствен Дом – Валандово започнува со работа Хигиенско епидемиолошката служба (ХЕС). Службата која по подолг период повторно се става во функција на граѓаните од општина Валандово…

Прочитај повеќе

Министерот Димковски и градоначалникот Костадинов посетија два откупни пункта за зимска зелка во валандовско

Mинистерот Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на Општина Валандово Перо Костадинов и директорот на Платежна агенција Николче Бабовски посетија два откупни пункта во валандовско: Бадник Компани ДООЕЛ во с. Балинци…

Прочитај повеќе

Валандовчани беа запознаени со функционирањето и значењето на поставените агрометеоролошки станици

Во Домот на култура „25-ти Мај“ – Валандово се одржа информативен настан за користење на нови методи во земјоделието, преку користење на современи агрометеоролошки станици кои во претходниот период беа…

Прочитај повеќе

Ќе се одржи информативен ден за користење на нови методи во земјоделието

Информативен ден за користење на нови методи во земјоделието ќе се одржи во Валандово. Целта на овој настан, е подигање на свеста за зачувување на животната средина и намалување на…

Прочитај повеќе

Општина Валандово објави оглас за вработување на неопределено време на 5 пожарникари и 1 портир

Општина Валандово објави оглас за вработување на неопределено време на 5 (пет) овластени службеници во областа на безбедноста во ТППЕ Валандово, и 1 (еден) извршител во Администрацијата на Општина Валандово…

Прочитај повеќе

Реакција на претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ – Валандово на прес-конференцијата на локалното СДСМ

Со реакција на прес-конференцијата на ОО на СДСМ – Валандово, за сработеното во патната инфраструктура во текот на двегодишниот мандат во општина Валандово илзезе претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ од…

Прочитај повеќе

ОО на СДСМ Валандово со прес-конференција за сработеното во патната инфраструктура во општината

Секретарот на ОО на СДСМ од Валандово денес излезе на прес-конференција на која го презентираше сработеното во патната инфраструктура во периодот од две години, колку што се на власт во…

Прочитај повеќе

Страна 2 of 77

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password