Во СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово одржан семинар за превенција на насилство

Валандово / 08:59

Во СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово се одржа семинар за наставниците на тема: „Превенирање на насилството во основните и средните училишта“.

Наставниците беа запознаени со социолошките аспекти на насилството во училиштето, како да ги препознаваат и како да ги превенираат.

Семинарот беше реализиран од страна на предавачи од Институтот за европски образовни, социо-културни и економски политики „Европа за тебе“ – Скопје и поддржан од општина Валандово.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password