Дневниот центар и детската градинка „Калинка“ – Валандово, го одбележаа Денот на ретките болести

Валандово / 11:11

Дневниот центар за лица со посебни потреби и детската градинка „Калинка“ – Валандово, со заеднички активности го одбележаа 28-ми февруари – Светскиот ден на ретки болести.

Дечињата уживаа во заедничката дружба и со обоени лица во шарени бои, ја пренесуваа пораката „Покажи ја твојата реткост, покажи ја твојата грижа“.

Денот на ретките болести е меѓународна кампања за подигнување на свеста за постоењето на ретките болести. Од почетокот на неговото одбележување во 2008-ма година, се организираат илјадници настани низ светот. Кампањата започна како европски настан и со текот на времето стана глобален феномен со учество на се поголем број земји.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password