Валандовчанецот Васил Тасев со нова изработка: макета на рабровската црква „Св.Пророк Илија“

Од сто кутии кибрит, во период од околу два месеца, валандовчанецот Васил Тасев изработи макета на црквата „Св.Пророк Илија“ од село Раброво.

За изработката, освен кибрит користел и картон, а прецизноста е најважна за деталите – вели Тасев.

Од ова негово интересно хоби досега произлегле многу изработки, односно макети на цркви, како и други верски објекти, куќи, настрешници и слично. Вели дека изработките ги прави за најблиските.

Негов следен проект е изработка на макета на црквата „Пресвета Богородица“ од Јосифово.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password