Делегации од Градската општина Лазаревац во посета на општина Валандово

Валандово / 08:05

Делегации на Република Србија и на Градската општина Лазаревац ќе бидат во официјална посета на општина Валандово, во периодот од 29.05.2019 година (среда), до 31.05.2019 година (петок).

Целта на посетата е продлабочување на односите на граѓаните и институциите од двете пријателски општини и држави, како и потпишување на протокол за обновување на соработката меѓу овие две општини, со кој ќе се создадат услови за јакнење на меѓусебната соработка, размена на искуства и знаења, како и интензивирање на поврзаноста меѓу граѓаните од двете збратимени општини.

Општина Лазаревац, е општина во градот Белград, со површина од 38.351 ha, на која живеат околу 62.000 граѓани. Поврзувањето на општина Валандово со Градската општина Лазаревац започнува од 1977 година, кога е потпишан и меѓусебниот договор за збратимување.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password