Гостите од збратимената општина Трбовље на прием кај градоначалникот Костадинов

Валандово / 11:30

Градоначалникот на општина Валандово – Перо Костадинов, денеска организираше прием за делегацијата од збратимената општина Трбовље, од Р.Словенија, составена од Матеја Камплин Тахировиќ, Вања Преволник и ученици од ОУ „Иван Цанкар“, ОУ „Трбовље“ и ОУ „Тоничка Чеч“ кои деновиве се во посета на нашата општина и ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово.

Учениците од Трбовље во Валандово се како дел од програмата за размена на млади и градење соработка и престојуваат кај свои врсници – ученици во ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово.

Со престојот на младите од Трбовље кај млади од нашата општина, се овозможува другарување, подобро запознавање и создавање пријателства од најмлади години кои траат цел живот и ја зацврстуваат и продлабочуваат поврзаноста на двете збратимени општини.

 


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password